Over hondenuitlaatservice Sam Donna

Honden zijn mijn grootste passie. Zelf heb ik twee ontzettend lieve honden Sam en Donna, waarnaar ik mijn hondenuitlaatservice heb vernoemd. Mijn liefde voor honden is al op een jonge leeftijd ontstaan. Zodra de mogelijkheid daar was heb ik mijn eerste hond aangeschaft, Donna. Donna is een hele lieve en sociale Puggle (Beagle x Mopshond) van veertien jaar oud. Gezien we zoveel liefde en geluk ervaren van Donna besloten we om nog een hond aan te schaffen. Dit werd Sam, een field Trail labrador van vier jaar oud. Ook hij is een ontzettend lieve, stabiele en sociale hond. Wandelen met de honden, op bijvoorbeeld het strand of in het bos, is dan ook hetgeen wat ik het liefste doe. Daarnaast vind ik het ook erg leuk om mooie foto’s en leuke filmpjes te maken van de honden.

Na mijn HBO opleiding Voeding & diƫtetiek met succes te hebben afgerond was ik er nog niet helemaal uit over wat ik nu echt graag wilde gaan doen. Hierna heb ik nog verschillende opleidingen gevolgd en verschillende banen gehad. Geen van alle gaven me echt voldoening. Het liefst wilde ik met honden werken, maar ik zag hier niet direct een mogelijkheid in, totdat ik voor Donna een uitlaatservice nodig had en dit mij op ideen bracht.

Gezien ik altijd al met honden heb willen werken heb ik besloten om mijn droom waar te maken: mijn eigen hondenuitlaatservice. Om deze droom waar te kunnen maken heb ik de opleiding tot professioneel hondenuitlaatservice gevolgd en met succes afgerond bij Martin Gaus. Hierin kwamen de volgende onderwerpen aan bod: rassenkennis, hondengedrag, bedrijfsvoering en EHBO bij honden. In mijn vrije tijd lees ik graag veel boeken over honden gedrag. Nu mijn droom werkelijkheid is geworden, zou ik nooit meer anders willen. Ik doe graag wat extra’s voor de honden om de wandelingen en de autorit zo prettig mogelijk te maken. Ik vind het belangrijk dat de wandeling echt als een feestje wordt ervaren, met veel plezier en veiligheid voorop. Zo heb ik voor de kleinere hondjes die het soms wat sneller koud hebben na de wandeling een speciaal honden dekje en een warm kleedje (uiteraard ook voor de grotere honden indien gewenst). Honden die niet in de bench durven kunnen bij mij voorin de bus op de passagiersstoel zitten tijdens de rit (met dubbele hondengordel). Zo probeer ik voor elke situatie een fijne oplossing te vinden, zodat elke wandeling een groot feest is voor de honden.