werkwijze

Werkwijze

Bereikbaarheid

U kunt mij bereiken op mijn 06 nummer, via het e-mailadres en via het formulier op de contact pagina. Ik maak dan allereerst een een afspraak voor een geheel vrijblijvend intakegesprek. Hierin gaan we samen kijken naar wat ik voor u en voor de hond kan betekenen. Verder nemen we de belangrijkste dingen door over de hond en eventuele specifieke wensen.

Vervoer & veiligheid

De honden worden vervoerd met een hiervoor speciaal ingerichte bus. De bus beschikt over een speciale dakventilator voor voldoende frisse lucht tijdens de rit. Daarnaast bevat de bus veilige en zeer stevige ingebouwde aluminium benches met daarin een zachte badmat met antislip, waar de honden heerlijk op kunnen liggen tijdens de rit. De bus wordt elke week schoongemaakt en gedesinfecteerd.

De veiligheid van de honden vind ik enorm belangrijk en om deze reden werk ik ook met een GPS tracker. Mocht het gebeuren dat de hond ergens van schrikt en wegschiet, dan kan ik hem of haar ten alle tijden terug vinden d.m.v. de GPS tracker, die aan de halsband zal worden vast gemaakt (naast de penning met mijn naam en tel nr). Uiteraard zal ik er alles aan doen om dit te voorkomen.

Wandeling

Eenmaal op locatie aangekomen wandel ik gemiddeld een uur met de honden en ik zorg ervoor dat de honden niet langer dan 60 min in de bus zitten. Ik loop in kleine groepen (max 6 a 7 honden), zodat ik voor alle honden voldoende aandacht heb. De groepswandeling vindt plaats van ongeveer 11:00u tot 12:00u.

Naast groepswandelingen bied ik ook individuele wandelingen aan. Dit is voor honden die om verschillende redenen niet mee kunnen met de groepswandeling. De individuele wandeling kan bestaan uit een wandeling van 30 min of een wandeling van 60 min en deze zal in de middag plaats vinden, rond 14:00u. Ook met deze hond(en) zal ik een heerlijke wandeling maken aan het strand of in het bos.

Puppy’s zijn ook van harte welkom bij hondenuitlaatservice Sam Donna. Gezien jonge pups niet direct al een uur achter elkaar mogen lopen heb ik een speciale honden buggy aangeschaft. Hier kunnen de pups tijdens de wandeling af en toe in zitten, om even heerlijk uit te rusten. Zo kunnen ze het spelen en wandelen afwisselen met even uitrusten in de buggy.

Verder houd ik veel rekening met hondjes die wat angstiger zijn. Zo kunnen bijv. honden die niet in de bench durven tijdens de rit ook naast mij op de passagiersstoel plaats nemen (met twee veiligheidsgordels speciaal voor de hond).

Na de wandeling maak ik de honden zo schoon mogelijk. Verder heb ik altijd een speciale hondenborstel bij me, zodat ik indien gewenst de honden nog na de wandeling kan borstelen. Voor honden die het koud hebben tijdens of na de wandeling heb ik een speciaal honden dekje. Indien er verder nog speciale wensen zijn hoor ik dat graag.

Tijdens de wandeling maak ik meerdere filmpjes en foto’s van de honden en (indien gewenst) stuur ik deze na de elke wandeling door.

Werkgebied hondenuitlaatservice Sam Donna

Het werkgebied van hondenuitlaatservice Sam Donna is met name; Leidschendam, Voorburg, Mariahoeve en Voorschoten. Eenmaal de hond(en) opgehaald rij ik naar een heerlijke bosrijke omgeving of het strand, waar de honden heerlijk en veilig kunnen wandelen en spelen met de andere honden.